Změny 8/2023

Zaúčtování do účetnictví

K tvorbě účetního dokladu a zaúčtování mezd do účetnictví dochází v tiskové výstupu Účetní doklad.

Otevře se formulář pro tisk účetního dokladu, ve kterém najdete několik nových vylepšení a možností kontrol v oblasti pro zaúčtování do účetnictví.

  • Hospodářský rok - pokud se účtování provádí za hospodářský rok (nikoli kalendářní), pak je tato skutečnost v oblasti pro zaúčtování označena.

  • - tlačítkem zobrazíte náhled na zaúčtování účetního dokladu (podle aktuálního nastavení formuláře).
    Př.

  • - tlačítkem zaúčtujete doklad do souboru podle nastavené cesty (změna cesty tlačítkem . Například C:\ZALOHA - na disk v počítači nebo E:\ZALOHA - na flash disk. Takto vytvořené soubory ve tvaru účetního deníku je potom možné načíst do programu Podvojné účetnictví činností? Import účetního deníku.

  • - nová možnost pro zaúčtování. Tlačítkem vytvoří soubor účetního dokladu, který odešle jako přílohu e-mailu podle nastavení Email v dolní části formuláře.

V nastavení Email je možné měnit příjemce, předmět a zprávu. Je také zobrazen název přiloženého souboru s zaúčtováním mezd (př. ).

Náhled do účetního deníku

Pokud jsou mzdy za nastavené pracovní období zaúčtovány do účetního deníku, pak naleznete na hlavní obrazovce nápis Mzdy za XX/XXXX jsou zaúčtované s koncovkou podle souboru v účetním deníku.

Roční režim - koncovka __rok:

Měsíční režim př. - koncovka označuje měsíc a rok.

Nově se po kliknutí na tento nápis zobrazí náhled na zaúčtování daného dokladu v účetním deníku.


© ComSys Software, 1990-2023 • Poslední úprava: 18.07.2023
Nahlásit potíže s kapitolou